SENIORRÅDETS BESØG PÅ KÆRBO

 

Seniorrådets besøg på Kærbo.

Torsdag, den 31 august 2017 besøgte Ishøj seniorråd Kærbo. Områdeleder Susanne Jørgensen bød på kaffe og lækre hjemmelavede boller. Hun fortalte med stor begejstring om Kærbo og dets beboere dels på plejeafdelingen og dels de ældrevenlige boligere. Der blev fortalt om dagligdagen på Kærbo og ikke mindst om de mange beskælftigelses muligheder der er på aktivitetscentret. Rigtig mange ældre Ishøj borgere besøger dagligt aktivitetscentret. Flere kommer der næsten hver dag, og de er på Kærbo i rigtig mange timer.

Susanne orienterede om muligheder for nye tiltag, samt om Kærbos fremtid – herunder mulighed for nye tiltag blandt andet i aktivitetscentret i den kommende tid. I de kommende år vil der blive flere ældre, hvorfor behovet for at kunne aktivitere disse vil stille nye krav og forbedringer af pladsforholdene på Kærbo. Fremtiden vil også medføre, at der kommer andre grupper af ældre beboere, der skal have plejehjemspladser. Det drejer sig blandt andet om demente, psykisk syge, borgere med forskellige misbrug som narko og spiritus.

Der er behov for en udvidelse af pladsen i aktivitetscentret, da der er for lidt plads til rådighed for de mange brugere. Måske bør det overvejes, om det er muligt, at gøre den nye bygning til genop-træningen, så tilpas stort, at det er muligt, at etablere et væsentligt større areal til aktivitets aktiviteterne i tilpas store, lyse, venlige og opdelte lokaler. Det vil nok være en overvejelse værd.

Spørgelysten var stor blandt seniorrådets medlemmer, og Susanne besvarede beredvilligt på alle spørgsmålene.

Herefter var seniorrådet på rundgang på Kærbo. Vi så aktivitetscentrets værksteder, og kunne konsta-tere, at der var rigtig mange aktiviteter i gang, og meget forskellige ting blev produceret under hygge-ligt samvær. Et af mændenes madhold var i gang med at lave ribbenssteg med rødkål, hvide og brune kartofler og brun sovs. Seniorrådet så også Kærbos økologiske køkken – alt mad, der laves på Kærbo er fuldstændigt økologisk, hvilket man har fået stor ros for af levningsmiddelstyrelsen. Kommunen har bevilliget en ny stor gryde til køkkenet til kr.160.000, men den er også noget større end de gryder vi har hjemme til 2 personer.

Vi hilste på mange af beboerne, og kom også på besøg i flere lejligheder. Vores samlet indtryk var, at beboerne trives særdeles godt på Kærbo. Stor tak til de beboere der åbnede deres hjem for os, så vi kunne se hvor flot de boede.

Vi sluttede besøget af med en prøvespisning af maden på Kærbo. Vi fik dagens ret – nøjagtig det samme som brugerne kunne købe denne dag. Det var hakkebøf med masser af bløde løg, hvide kartofler, lækker brun sovs til. Maden smagte rigtig godt og var veltilberedt. Som dessert fik vi pande-kage med en rigtig god og velsmagende creme. Hvor mor kunne næppe have lavet maden bedre.
Maden på Kærbo kan kun anbefales. Prisen for dagens var ret billig, og koster mindre end 2 ristede pølser ved pølsevognen.

Stor tak til beboerne, brugerne, personalet og ikke mindst Susanne Jørgensen for en god oplevelse på Kærbo.

Sluttelig skal det bemærkes, at seniorrådet har fremsendt sit budget til udtalelse for 2018 til Ishøj kommune. I udtalelsen har seniorrådet påpeget, at det er et meget stor ønske, at der snarest etab-leres trådløst internet på Kærbo. Endvidere er det påpeget, at kommunen bør overveje, at ansætte en nattevagt mere, så Kærbo igen kommer op på 6 nattevagter som tidligere.

På seniorrådets vegne
Bjarne Gosvig og Bente Nielsen